Κινούμενοι πρόσφατοι τίτλοι !

Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020

8 πράγματα στην συμπεριφορά των σκύλων που είναι μαθήματα ζωής για εμάς

 


Η συμπεριφορά του αγαπημένου σας σκύλου σας κάνει να αναρωτιέστε;

Έχεις αναρωτηθεί ότι το καλύτερο πράγμα που σου συμβαίνει είναι ότι συμβιώνεις με τον σκύλο σου;

Δεν είναι μόνο ο καλύτερος σου φίλος, αλλά δυναμώνει την υγεία σου και αποτελεί έναν καλό δάσκαλο που σου παραδίδει μαθήματα ζωής. Πολλές φορές που τα καθημερινά προβλήματα σε απογοητεύουν και χάνεις την όρεξη για ζωή, έρχεται ο τριχωτός σου φίλος να σου χαμογελάσει κουνώντας την ουρά του και να συνειδητοποιήσεις ότι υπάρχουν πιο ωραία πράγματα στη ζωή για να τα απολαύσεις.

Παρακάτω θα διαβάσεις μερικά από τα μαθήματα ζωής που σου προσφέρει ο σκύλος σου για να χαμογελάς και να ξεχνάς τα καθημερινά σου προβλήματα :

Χαλαρός και προσαρμοστικός

Κοίτα τον σκύλο σου που όπου βρεθεί ξαπλώνει χαλαρά και ανέμελα.

Είτε είναι καναπές, κρεβάτι ή ακόμα και σε μια στίβα ρούχων, επάνω πάντα βρίσκει τη βολή του.

Παρατήρησε τον και χαλάρωσε σαν και αυτόν και μην ανησυχείς για τις δύσκολες στιγμές, διότι αυτές είναι εμπειρίες που βελτιώνουν τη ζωή σου.

Γίνε λίγο πιο ανέμελος σαν τον σκύλο σου.

Φαγητό με απόλαυση

Έχεις δει πως όταν του σερβίρεις το γεύμα του σκύλου σου απολαμβάνει κάθε μπουκιά με όλη του την καρδιά;

Γνωρίζει ότι μια από τις σπουδαιότερες και ευτυχέστερες καθημερινές στιγμές του είναι η ώρα του φαγητού.

Εμείς από την άλλη μεριά μηχανικά ετοιμάζουμε το φαγητό μας και μετά καθόμαστε μπροστά από την τηλεόραση και αποχαυνωμένοι όπως είμαστε ούτε που καταλάβαμε πως τελειώσαμε το δείπνο μας.

Συνεπώς, το παράδειγμα του σκύλου μας δείχνει πως θα απολαύσουμε την νοστιμιά και την ποικιλία των γεύσεων χωρίς να αποσπάται η προσοχή μας από βλαπτικούς παράγοντες όπως η τηλεόραση.

Απόλαυσε τη λιακάδα και το χορτάρι στη φύση

Είναι στιγμές που αισθάνεσαι κατάπτωση και στεναχώρια γυρνώντας στο σπίτι.

Πάρε τον πιστό σου φίλο και δραπέτευσε μαζί του στο κοντινό πάρκο ή στην εξοχή.

Σίγουρα θα αισθανθείς την φρεσκάδα και την δροσιά της χλόης κάτω από τα πόδια σου.

Απόλαυσε τις ηλιαχτίδες και ανέπνευσε βαθιά, απελευθερώνοντας το πνεύμα σου.

Κοίτα πως ο τετράποδος φίλος σου απολαμβάνει την κάθε του δρασκελιά πάνω στο χορτάρι γυρνώντας προς το μέρος σου, κουνώντας ευτυχισμένος την ουρά του.

Η χαρούμενη αύρα του έχει κολλήσει πάνω στη μέχρι τώρα θλιμμένη δική σου και αυτό από μόνο του απογειώνει τη διάθεση σου. Επιστρέφεις πίσω και ήδη έχεις ξεχάσει αυτά που σε μελαγχολούσαν.

Το μουγκρητό είναι καλύτερο από το δάγκωμα

Κάποιες φορές αν κινηθείς απειλητικά εναντίον ενός σκύλου αυτός δεν θα σε δαγκώσει κατευθείαν, αλλά θα κάνει ένα απειλητικό προειδοποιητικό γρύλλισμα.

Προσομοιώνοντας τη συμπεριφορά αυτή επάνω μας βλέπουμε ότι πολλοί άνθρωποι εισβάλλουν απροειδοποίητα στην ζωή μας ή κινούνται απειλητικά εναντίον μας.

Ας κάνουμε ό,τι και ο σκύλος μας, δηλαδή να τους προειδοποιήσουμε αποφασιστικά να σταματήσουν και όχι απευθείας να τους φερθούμε σκληρά.

Έτσι θα βρουν τον χρόνο να οπισθοχωρήσουν  χωρίς συνέπειες.

Όλες οι ώρες είναι κατάλληλες για παιχνίδι

Μερικές φορές διαπιστώνεις ότι ο σκύλος σου έχει όρεξη για παιχνίδι σε ακατάλληλες για εσένα ώρες και έτσι νευριάζεις μαζί του.

Αν κοιτάξεις τα πράγματα ανάποδα θα αποκομίσεις ένα καλό μάθημα.

Όταν είσαι οργισμένος, θλιμμένος ή είχες καυγά με το αίσθημα σου, πήγαινε έξω από το σπίτι και παίξε με τον τριχωτό σου φίλο.

Ποτέ να μην πιστεύεις ότι είσαι κουρασμένος ή απασχολημένος ή αναστατωμένος. Απελευθέρωσε τον εαυτό σου και βάλε λίγη διασκέδαση στη ζωή σου.

Τα υλικά αγαθά δεν παίζουν ρόλο

Να είσαι βέβαιος πως ο σκύλος σου ελάχιστα ενδιαφέρεται αν βρίσκεται μέσα σε ένα πολυτελέστατο σπίτι, σε μια λιμουζίνα ή πάνω σε ένα παλιό φορτηγό.

Το μόνο που τον απασχολεί είναι να απολαμβάνει την συντροφιά σου.

Δεν είναι κακό να σκέπτεσαι και να επιθυμείς κάποια πράγματα αλλά δεν πρέπει να θέλεις αυτό να γίνει το κέντρο της ύπαρξης σου.

Κάτσε ήσυχος και μάθε να ακούς

Επειδή η σύγχρονη ζωή είναι τόσο απαιτητική και οι καθημερινές δραστηριότητες σε απασχολούν τόσο, μετά βίας προλαβαίνεις να εκπληρώσεις τις υποχρεώσεις σου.

Γυρνώντας το βράδυ σπίτι σου τρέχεις αμέσως στον τριχωτό σου φίλο και του εξιστορείς πως πέρασες την μέρα σου.

Γιατί γίνεται αυτό;

Διότι απλώς σε ακούει στηριζόμενος στα δύο μπροστινά του πόδια, γεμάτος προσοχή και αφοσίωση προς εσένα.

Σε ό,τι του λες δε σχολιάζει, δεν κρίνει, δεν κάνει γκριμάτσες και δε σε κατσαδιάζει για αυτά που του ανέφερες.

Πόσο μεγαλύτερο μάθημα προσοχής και υπομονής μπορείς να πάρεις από αυτό έτσι ώστε να το εφαρμόσεις στις σχέσεις με τους συνανθρώπους σου;

Να είσαι πιστός

Εχει σίγουρα ατονίσει μέσα μας το αίσθημα της εμπιστοσύνης και η ειλικρίνεια χάνεται όλο και πιο πολύ ανάμεσα μας.

Τα δύο αυτά συναισθήματα όμως είναι κάτι που ο σκύλος μας διαθέτει άφθονα και αβίαστα.

Στις καλύτερες ή τις χειρότερες στιγμές μας ο σκύλος μας είναι εκεί με την ίδια αγάπη και υπομονή, πάντοτε αποδεικνύοντας μας πως ό,τι και να γίνει θα παραμείνει ο πιο πιστός μας φίλος.

Το συμπέρασμα είναι ότι και οι άνθρωποι πρέπει να δείχνουμε την ίδια εμπιστοσύνη και ειλικρίνεια μεταξύ μας.

Κάθε στιγμή της ζωής μας να είναι αξιόλογη

Αν και ο σκύλος σου γνωρίζει πότε ακριβώς σερβίρεται το φαγητό του ή πότε είναι η ώρα της βόλτας του, μόνο σε ένα πράγμα είναι συγκεντρωμένος κάθε φορά.

Το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να επικεντρώνεται σε ό,τι συμβαίνει γύρω του τη δεδομένη στιγμή.

Αυτό είναι ένα πολύ καλό μάθημα από τον γούνινο σου φίλο.

Όπως τα σκυλιά δεν είναι κολλημένα σε λάθη του παρελθόντος ή δεν αγωνιούν για το τι θα γίνει στο μέλλον, έτσι και εσύ προσπάθησε να ζεις την κάθε στιγμή σου στο παρόν.

Δεν είναι λάθος η επανεκτίμηση του παρελθόντος ή ο σχεδιασμός του μέλλοντος κάποιες φορές, αλλά απόλαυσε και ζήσε το παρόν όπως πολύ εύστοχα κάνει ο σκύλος σου.

Επίλογος

Εμείς οι άνθρωποι έχουμε την τάση να περιπλέκουμε τα πράγματα και να μπερδεύουμε τις καταστάσεις, βιώνοντας μεγάλες συναισθηματικές μεταπτώσεις που μας επηρεάζουν ανάλογα με τον χαρακτήρα μας.

Ας απλοποιήσουμε τη ζωή μας παρακολουθώντας και αναλύοντας τη συμπεριφορά των τετράποδων φίλων μας και αν είμαστε καλοπροαίρετοι θα γίνουμε εμείς οι «εκπαιδευόμενοι» και εκείνοι οι «εκπαιδευτές ».

https://petfan.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις