Κινούμενοι πρόσφατοι τίτλοι !

Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020

Τα καλύτερα αποφθέγματα ευτυχίας !!!




Ευτυχία …όταν εκπληρώνονται οι επιθυμίες μας , όταν έχουν επιτευχθεί οι σκοποί μας και αισθανόμαστε μια ψυχική ικανοποίηση. Ο Αριστοτέλης την ορίζει ως ‘’ευδαιμονία’’ ,που σχετίζεται με τη δράση, με βάση τις ηθικές αρετές και τη λογική. Έχουν γραφτεί βιβλία ,ταινίες ,θεατρικά έργα ,τραγούδια για την ευτυχία αλλά και αποφθέγματα. Ας δούμε παρακάτω, τα πιο χαρακτηριστικά που έχουν γραφτεί και μας τραβούν το ενδιαφέρον.




1.’’Είναι αδύνατο στον ίδιο άνθρωπο να συγκεντρώνει στο εαυτό του όλα εκείνα που κάνουν την ευτυχία.’’  Σόλων. Η χαρά μας  συνδέεται όχι μόνο με μας αλλά και με ανθρώπους που είναι σημαντικοί για μας και ζούμε μαζί  όμορφες στιγμές.
2.’’Η ευτυχία δε φέρνει ποίηση’’. Κική Δημουλά. Η ποίηση φέρνει την ευτυχία.
3.’’Βίος ευτυχής δεν υπάρχει ,υπάρχουν μόνο μέρες ευτυχείς .’’Ουγκώ.  Δεν μπορούν όλα πάντα να είναι ρόδινα  ,αλλιώς η ζωή θα ήταν βαρετή. Γι αυτό ας ζούμε τη στιγμή και ας βρίσκουμε μέσα σε αυτή ,την ευτυχία που μας αξίζει.
4.’’Η αληθινή ευτυχία βρίσκεται στις αναμνήσεις και στις ελπίδες ’’.Γεώργιος Δροσίνης. Αυτά που μένουν είναι οι ωραίες στιγμές και έστω η ελπίδα ότι θα τα καταφέρουμε ,είναι μια μορφή χαράς.
5.’’Η ευτυχία βαδίζει πολύ αργά’’ .Αραβική Παροιμία. Θέλει το χρόνο του το να νιώσουμε ευτυχείς και χρειάζεται και κόπος καμιά φορά.
6.’’Είναι πολύ εύκολο να είσαι ευτυχής. Αρκεί να έχεις γνωρίσει μεγάλη δυστυχία .’’Τολστόι. Γιατί για να δεις το ουράνιο τόξο ,πρέπει να έχεις αντέξει και τη βροχή.


7.’’Η ευτυχία έρχεται μόνο όταν σπρώχνουμε το μυαλό και την καρδιά όσο μακριά μπορούν να φτάσουν.’’ Λέο Ροντέν. Πρέπει να παλεύουμε γι αυτήν ,να  την κυνηγάμε και πάνω από όλα να πιστεύουμε  σε αυτή.
8.’’Το να προχωράς δε σημαίνει ότι ξεχνάς, σημαίνει ότι επιλέγεις την ευτυχία αντί της θλίψης.’’ Έχει σημασία όταν πέσουμε, να βρούμε τη δύναμη να σηκωθούμε και να πάμε παρακάτω.
9.’’Να θυμάσαι πάντα τούτο: πως δε χρειάζονται πολλά πράγματα για να κάνουν τη ζωή ευτυχισμένη.’’ Μάρκος Αυρήλιος. Η ευτυχία βρίσκεται στα πιο απλά.
10.’’Ευτυχία είναι να συνεχίζεις να ποθείς αυτό που ήδη κατέχεις.’’ Καμιά φορά αναζητούμε τη χαρά σε αυτά που μας λείπουν… ή νομίζουμε ότι μας λείπουν.
Είδαμε λοιπόν μερικά από τα ρητά ,που συνδέονται με το να είσαι ευτυχισμένος. Εσύ πως θα όριζες την  ευτυχία; Τι είναι για σένα;
https://www.elenifourli.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις